Kvalitet gradnje

Materijali

Kvalitetan materijal je preduslov za kvalitetne rezultate. Sa menadžmentom kontrole kvaliteta, posebno se fokusiramo na odabir kvalitetnog materijala koji obezbeđuju da objekti koje gradimo. nakon više godina ostaju isti kao i prvog dana.

Prilikom izgradnje zidova, visokokvalitetni materijali pružaju idealno okruženje za izolaciju, električne komponente i vodovod.

Koristimo najkvalitetnije termo-zvučno izolacione materijale kako bi vlasnici novoizgrađenih nekretnina imali potpuni komfor.

Kratkoročno i dugoročno, kvalitetni materijali u građevinarstvu osiguravaju uštedu na troškovima.

Dizajn

Naši objekti svojim arhitektonskim i likovnim izrazom daju gradskom ambijentu posebnu estetsku vrednost, a odlična pozicioniranost pruža osećaj komfora u raznolikom izboru društvenog, obrazovnog, kulturnog, rekreativnog sadržaja i svega što Vam je važno da upotpuni ugođaj savremenog načina stanovanja. Oblikovanje i estetika su usklađeni sa kontekstom u kome objekat nastaje, predviđenom namenom i osnovnim principom razvoja grada.

PROJEKTOVANO PREMA STANDARDIMA I NORMAMA. Projektni zadaci su urađeni u skladu sa važećim zakonom, tehničkim propisima, standardima i normativima.

Fasadna stolarija eStolarija je od PVC profila renomiranog nemačkog proizvođača
ALUPLAST oznake sistem ideal 4000 što bliže podrazumeva:

N

6 komorni profili (70mm) sa tri dihtung gume

N

Aluminijumska obloga sa spoljne strane

N

BOJA unutrašnja bela, spoljna RAL 7016 antracit

N

Uf = 1,1 W/m2K (koeficijent toplotne provodljivosti profila) 48 db (zvučna izolacija profila)

N

Staklo je troslojni termopan (4+16+4+16+4) punjen argonom + NISKOEMISIONO +CLIMA GUARD

N

PREMIUM + FLOAT + CLIMA GUARD SOLAR

N

Roletne su termoizolovane pvc kutija, boja bela, vođice i zastor RAL 7016 antracit

N

U svim prostorijama ROLETNE SA ELEKTRO-MOTOROM

N

Okov SIGENIA

TEHNIČKI OPIS

KONSTRUKCIJA: Osnovni vertikalni noseći elementi konstrukcija su: armirano-betonski stubovi i armirano-betonski zidovi-zidna platna. Konstrukcije su monolitne armirano-betonske. Na licu mesta su izlivene betonom ‘MB 30’ i armirane rebrastom armaturom. Na klima blokovima su postavljene izolacije od kamene vune koje ispunjavaju sve aktuelne standarde i pružaju prijatnu temperature u toku cele godine. Sa spoljne strane su postavljene izolacije od kamene vune koja je propisane debljine po zakonima i energetskom pasošu, u zavisnosti od energije i vrste materijala od koje se pravi zid. Proizvod je negoriv, otporan na visoke temperature, vodoodbojan, otporan na starenje i hemijski neutralan.
Toplotna izolacija: Niska vrednost koeficijenta toplotne provodljivosti D=0.037 W/Mk
Zaštita od požara: Klasa reakcije na požar A1, negoriv material.
Zvučna izolacija: Odlična zvučna izolacija zbog guste, vlaknaste strukture materijala.

Fasadni zidovi su od TERMO KLIMA bloka d=25cm. Termoizolacione osobine Termo blokova dobijaju se pravilnim projektovanjem poroznosti, dimenzija i dizajna finalnog proizvoda. Na taj način omogućava se akumulacija toplote tako da se blokovi polako hlade, a leti sporo zagrevaju. Sa građevinsko biološkog aspekta, termo blok je idealan proizvod jer je isključivo izgrađen od prirodnih materijala bez sintetičkih dodataka. Zidovi od termo blokova omogućavaju dobro paropropusna svojstva i dobru zvučnu izolaciju, a u kombinaciji sa dodatnom toplotnom izolacijom i dobra izolaciona svojstva daju preduslov za stvaranje prijatne mikroklime u prostoru.

Spoljni zidovi su od bloka d=25cm. Pregradni zidovi su rađeni od pregradnog bloka d=20 I d=10cm. Horizontalne konstrukcije čine: međuspratne konstrukcije – puna armirano-betonska ploča d=14cm i armirano-betonske grede. Horizontala puna armirano-betonska ploča daje za svaku etažu apsolutnu horizontalnu krutost konstrukciji i obezbeđuje povezivanje vertikalnih elemenata konstrukcije u jednu monolitnu celinu.

Grejanje

Radijatori su čelični sa digitalnim termostatskim glavama. Ugrađeni su kalorimetri što omogućava posebno merenje utroška toplote za svaku stambenu
jedinicu. Unutar svakog stana je poseban elektromagnetni ventil koji reguliše protok energije. Termostat može da se programira nedeljno, mesečno,
godišnje u zavisnosti od potreba.

Video Nadzor

Sistemi za video nadzor su postali nužost današnjice kako u poslovnim objektima gde su skoro neizbežni, tako i u privatnim objektima za sve one koji žele da se osećaju sigurno u svom domu. Ne samo da pružaju sigurnost, prikazivanje kamere je takođe efikasno jer deluju i kao odlično sredstvo za odvraćanje
od protivprovalnih radnji.
Objekti koji su izgrađeni su pod video nadzorom.

Klimatizacija

Svi stanovi su opremljeni kvalitetnim split sistemom „A energy class“ (najmanji utrošak električne energije prilikom rada).

Lift

Lift predstavlja jedan poseban prostorni deo u svakom građevinskom objektu. Kreće se i baš iz tog razloga i zbog svojstva, razlikuje se od svakog drugog prostora. Priroda lifta je njegovo funkcionisanje i materijali od kojih je konstruisan i zajedno čine da je vreme koje neko provodi u njemu, jedno vrlo kompleksno i zanimljivo iskustvo koje se može doživeti u objektu.

Fasada objekta

Spoljni zidovi sastoje se od sistema „demit“ fasade d=8cm i vetrene fasade. Detalji zgrade su obloženi ventilirajućom fasadom, a koja ima veoma moderan dizajn i pruža jedno od najboljih termo izolacija, jer imaju dodatni sloj vazduha koji pruža izvrsnu izolaciju, naročito leti, čime se stvara visok stepen uštede energije.

Kod ovih fasada objekat je omotan slojem termoizolacije. Termoizolacija smanjuje termičke razlike na zidnoj strukturi i postiže da temperatura zidova bude približna temperaturi vazduha unutrašnjih prostorija i na taj način utiče na postizanje kvalitetnog stambenog komfora u objektu. Vazdušni prostor ima ulogu dodatnog izolatora i isušuje kapilarnu vlagu koja se stvara usled temperaturnih razlka. Fasade ograde na lođama su pune i staklene.

Keramika

• Kupatilske podne i zidne keramičke pločice, ,‘A’ klasa italijanskog proizvođača
• Kuhinjske podne i zidne keramičke pločice, ,‘A’ klasa italijanskog proizvođača
• Terasna protivklizna granitna keramika, A’ klasa

Sanitarije

Koristimo za kupatila sanitarije koje su modernog dizajna i visokog kvaliteta. Sanitarna oprema je A’ klasa italijanskog proizvođača, Konzolne WC-šolje, umivaonici sa ormarićem. Tuš kabine standardne veličine staklene 6mm stakla, akrilne, stranog proizvođača. Slavine visoko kvalitetne najnovijih proizvodnih serija stranih proizvođača.

Tarket

Tarkett višeslojni parket se sastoji od 3 sloja drveta spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdog drveta (hrast, jasen, bukva…), a srednji i donji sloj takođe su 100% napravljeni od drveta. Za izradu srednjeg sloja koristi se drvo jelovine, borovine ili smreke, dok se za donji, poleđinski furnir koriste iste drvne vrste.

ULAZNA VRATA

Ulazna vrata koja ugrađujemo u zgrade pre svega karakteriše njihova impresivna trajnost, ona su izgrađena da izdrže čestu upotrebu i test vremena. Vodimo računa da vrata poseduju odličnu zvučnu izolaciju i da u stanovima imate potpunu privatnost.
Kako nam je jako bitna bezbednost naših klijenata trudimo se da vrata koja implementiramo pruže maksimalnu sigurnost kakvu Vaš dom i zaslužuje. Protivprovalna blindirana uvozna italijanska vrata sa metalnom konstrukvijom i sigurnosnom bravom.
Vrata ispunjavaju sve standarde za protivprovalnost kao i akustičnu i termo izolovanost.

UNUTRAŠNJA VRATA

Štiteći Vašu intimu, sobna vrata Vam daju dodatnu sigurnost, čuvaju Vas od buke i osiguravaju zadržavanje toplote ili rashlađenog vazduha unutar prostorije. Nečujno otvaranje i postojanost omogućavaju „stainless steel“ šarke, cilindri i brave koje pružaju dodatnu privatnost sigurnim sistemom zaključavanja. Temeljnim istraživanjem smo došli do najbolje opcije za Vas, pa će tako vrata od medijapana ojačana PVC-om krasiti Vaš novi dom.

Sobna vrata u vizuelnom smislu daju poseban pečat u modernom oblikovanju životnog prostora i omogućavaju nam da ga njihovim pravilnim odabirom oplemenimo prema našoj želji. Završna obrada se vrši u komori poliuretanskim lakom 20% sjaja sa svim potrebnim predradnjama.